Kipcocktail met kerriemayonaise en mango

Receptvideo

- 02:14 min.

Koud voorgerecht gezocht? Een kiplekkere cocktail, deze kipcocktail met mango en kerriemayonaise. En fris en fruitig voorafje waarmee je het kerstmenu meteen goed start. Proost!

INGREDIËNTEN
1 medium handsinaasappel
500  ml kraanwater
1 kaneelstokje
2 tl gemalen komijn
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl zout
200  g kipdijfilet
2  el mayonaise royale
2  el crème fraîche
½  el kerriepoeder
2 bosuien
8  g verse koriander
1 eetrijpe mango
50  g veldslamelange
 
Keukenspullen
whiskeyglazen

Kip pocheren
Halveer de sinaasappel. Pers 1 helft uit. Breng een pan met het water, kaneelstokje, de komijn, gemalen koriander, 1 sinaasappelhelft en het zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken. Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt. Meng ondertussen de mayonaise, crème fraîche, 2 el sinaasappelsap en het kerriepoeder.

Mango snijden
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Doe de mango, bosui en koriander in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
 
Kipcocktail maken
Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, kip, kerriemayo en mango over de glazen en serveer.