Kruidnoten-tiramisu

Leuk & snel

- 00:44 min.

Heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas. En dus maak jij het perfecte Sinterklaas dessert: tiramisu met kruidnoten. Misschien wel het beste cadeautje van de avond… 

INGREDIËNTEN
250 ml verse slagroom
40 g fijne kristalsuiker
250 g mascarpone
2 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl cacaopoeder
250 ml chocolademelk
200 g kruidnoten

Keukenspullen
schuimspaan
ovenschaal middelgroot (28 x 17 x 6 cm, AH Spaaractie)|

Slagroom kloppen  
Klop de slagroom met de suiker met een (hand)mixer stijf. Roer de mascarpone los en spatel de slagroom, 1 tl koek- en speculaaskruiden en 1 tl cacaopoeder erdoor.

Kruidnoten weken in chocolademelk
Doe de chocolademelk in een kom, voeg de helft van de kruidnoten toe en schep door. Schep de kruidnoten met een schuimspaan uit de chocolademelk en verdeel de met de platte kant naar beneden over de bodem van de ovenschaal. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad. 

Kruidnoten-tiramisu maken
Herhaal met de rest van de kruidnoten en het mascarponemengsel. Strijk glad en maak zo nodig de rand van de ovenschaal schoon met keukenpapier. Doe de rest van de koekkruiden en cacaopoeder in een theezeefje en bestuif de bovenkant van de tiramisu ermee. Laat minimaal 3 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.

TIP Vervang de chocolademelk door 200 ml afgekoelde koffie en 50 ml marsala voor een volwassen versie. 

OVER HET RECEPT Dit recept is een aangepaste, kindvriendelijke versie van een klassieke tiramisu. De koffie, likeur en rauwe eieren zijn weggelaten of vervangen.