Rocky road met paaseitjes

Leuk & snel

- 00:58 min.

In dit rocky road recept kan jij al je overgebleven paaseieren en -koekjes kwijt! Door de chocolade te smelten en hier allerlei lekkers in te gooien maak je je eigen chocoladereep. Dus heb je zakken vol paaschocolade over? Dan is deze rocky road met paaseitjes jouw volgende project!

INGREDIËNTEN
250 g chocolade extra puur 70% 
100 g roomboter 
2 el ahornsiroop
1/8 tl zout
125 g paaskoekjes (bijvoorbeeld AH Excellent Roomboter kuikentjes) 
100 g witte paaseitjes 
50 g marshmallows

Keukenspullen
bakvorm (20 x 25 cm)
bakpapier

Chocolade smelten
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom, samen met de boter en de ahornsiroop. Zet op de pan met water, zorg dat de kom het water niet raakt, en laat de chocolade onder af en toe roeren voor ¾ smelten (au bain-marie). Haal de kom van de pan. Roer het zout erdoor en laat de chocolade van het vuur verder smelten.  

Rocky road toppings voorbereiden
Breek ondertussen de koekjes in stukjes van ca. 2 cm. Halveer de paaseitjes in de lengte. Snijd de marshmallows in stukjes van ca. 2 cm. 

Rocky road maken
Bekleed de ovenschaal met een strook bakpapier, zorg daarbij dat de randen wat overhangen. Meng ¾ van de paaskoekjes, paaseitjes en marshmallows door de gesmolten chocolade en giet het in de vorm. Strijk de bovenkant glad.Bestrooi de bovenkant van de rocky road met de rest van de koekjes, paaseitjes en marshmallows. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de rocky road in 20 stukjes. 

TIP Geen paaskoekjes en witte paaseitjes? Dit recept is perfect om dingen op te maken. Vervang door andere koekjes of andere soorten paaseitjes. Volg verder het recept.