Avocado-ijs

Leuk & snel

- 00:24 min.

Avocado-ijs maken? Deze variant bevat maar drie ingrediënten, heel makkelijk dus én staat lekker snel in de vriezer! Dat een avocado veelzijdig is wist je misschien al, maar heb je het ooit als ijs gegeten? Het romige van de vrucht, zure van de limoen en zoete van de poedersuiker maken dit ijs een heerlijk verkoelende snack in de zomer of toetje na het eten. Versier je avocado-ijs met kokossnippers, amandelen of witte chocolade voor een extra twist.

INGREDIËNTEN
4 eetrijpe avocado’s
1 limoen
3 el poedersuiker

Keukenspullen
Keukenmachine

Avocado-ijs maken
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest. 

Avocado-ijs pureren
Halveer de limoen en pers uit. Pureer in de keukenmachine de avocado met de poedersuiker en 2 el limoensap in 2-3 min. tot een glad en romig ‘ijs’. 

Avocado-ijs bewaren
Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Het pureren kan ook in delen. Haal het ijs ca. 20 min. voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.

Tip
Avocado-ijs over? Bewaar het in goed afgesloten bakjes in de vriezer. Daar kun je het ca. 3 maanden bewaren.