Hasselback van spicy appel met ijs

Leuk & snel

- 00:34 min.

De hasselback maakt een comeback. Wij maken er een toetje van: een hasselback van appel, met ijs en pecannoten. Het perfecte dessert!

DESSERT – 4 PERS –  10 MIN. + 20 MIN

INGREDIËNTEN
50 g ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
1 citroen
½ tl gemalen kardemom
½ tl gemalen kruidnagel
1 el rietsuiker
2 Kanzi appels
30 g gezouten pecannoten
0.5 l vanille-ijs
meloenbolletjeslepel
ovenschaal

Specerijenmengsel
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter en haal van het vuur. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de boter met het citroenrasp, de kardemom, kruidnagel en rietsuiker.

Hasselback maken
Schil de appels. Halveer ze en verwijder met de meloenbolletjeslepel het klokhuis. Leg ze met de platte kant naar beneden op de snijplank. Leg aan weerszijden van de appel de steel van een houten pollepel. Die zorgt ervoor dat je de appel zometeen niet helemaal doorsnijdt. Maak met een mes inkepingen met een tussenruimte van ca. 5 mm in de appel, net niet helemaal tot het einde, zodat de plakjes aan elkaar blijven zitten aan de onderkant. Bestrijk de appels met een bakkwastje met het boter-specerijenmengsel.

Bakken en serveren met ijs en noten
Vet de ovenschaal in. Leg de appels met de platte kant naar beneden in de ovenschaal en zet 20 min. in de oven. Hak de noten grof. Serveer de appels met een bolletje ijs en bestrooi met de noten.