IJskoffie-ijsjes

Leuk & snel

- 00:25 min.

IJsjes maken van ijskoffie = dubbel zo lekker. Dankzij dit recept hoef je nooit meer tussen koffie en ijs te kiezen, je neemt gewoon een ijskoffie-ijsje! In tien minuten heb je ze gemaakt, maar daarna moeten ze nog wel een paar uur de vriezer in. Dus nu maken, is morgen genieten!

INGREDIËNTEN
240 ml espresso (6 kopjes, afgekoeld)
6 el gecondenseerde melk
1½ el vanille siroop (fles 250 ml, Monin)
50 g pure chocolade

Keukenspullen
ijsvormpjes
6 houten ijsstokjes

IJskoffie maken
Meng de espresso, 4 el gecondenseerde melk en de vanillesiroop in een maatbeker met schenktuitje tot een homogeen mengsel.

IJsvormpjes vullen
Vul de ijsvormpjes tot ca. ⅘ met het mengsel. Zet ca. 2 uur in de vriezer of tot het mengsel een soort slush-textuur heeft. Neem uit de vriezer en verdeel de rest van de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes (hierdoor ontstaat vanzelf het marmereffect). Steek de ijsstokjes erin en laat de ijsjes nog minimaal 6-8 uur volledig opstijven in de vriezer.

IJsjes van ijskoffie versieren
Smelt voor je de ijsjes uit de vriezer haalt de chocolade in een hittebestendige kom die op een klein pannetje heet water staat, zonder het water te raken (au-bain-marie). Verdeel met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over de ijsjes.