Mak­ke­lij­ke ijs­jes

Een regenboogijsje, swirl-ijsje of toch liever een limo-ijsje? Zeg 't maar: het is zo klaar!

  • nagerecht
  • 12 stuks
    • 40 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(6) waardeer
nagerecht Een regenboogijsje, swirl-ijsje of toch liever een limo-ijsje? Zeg 't maar: het is zo klaar! 12 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 mengkom
  • 4 siliconen ijsvormpjes van 75 ml
  • afsluitbare fles

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet voor de regenboogijsjes 4 kommen klaar. Ontdooi in 1 kom de passievruchtblokjes. Pureer in de andere kommen de frambozen, perzikpartjes en kersen. Voeg bij deze 3 kommen 2 el water toe (per 4 ijsjes) om het geheel wat meer vloeibaar te maken. Verdeel het fruit over de siliconen ijsvormpjes. Begin met een laagje kers, dan framboos, vervolgens perzik en eindig met passievrucht.
  2. Rooster voor het swirl-ijsje de kokosvlokken in een koekenpan zonder olie of boter 3-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de bosbessen. Voeg een beetje water toe om het vloeibaar te maken. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Verdeel de gepureerde bosbessen over de ijsvormpjes. Verdeel de yoghurt hierover. Roer van onder naar boven door, voor een gemarmerd effect. Verdeel de kokosvlokken over de vormpjes en druk een beetje aan.
  3. Snijd voor de limo-ijsjes de schil van de sinaasappel met een scherp mes, zodat je net het oranje vruchtvlees ziet. Snijd de vrucht in dunne plakken en halveer of snijd in kwarten. Meng in een afsluitbare fles 250 ml water (per 4 ijsjes) met de siroop naar smaak en schud goed. Vul de ijsvormpjes met wat stukjes sinaasappel en schenk de limonade erbij.
  4. Steek de stokjes in alle vormpjes en laat de ijsjes 4 uur opstijven in de vriezer.

variatietip:

Je kunt het limo-ijsje maken met elke (aanmaak)limonade die je lekker vindt.

Advertentie

Makkelijke ijsjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke ijs­jes

1
1
  • 75 g diepvries passievruchtblokjes

Zet voor de regenboogijsjes 4 kommen klaar. Ontdooi in 1 kom de passievruchtblokjes.

2
2
  • 75 g diepvries doosjevol frambozen
  • 75 g diepvries perzikpartjes
  • 75 g diepvries kersen
  • 2 el water

Pureer in de andere kommen de frambozen, perzikpartjes en kersen. Voeg bij deze 3 kommen het water toe om het geheel wat meer vloeibaar te maken.

3
3

Verdeel het fruit over de siliconen ijsvormpjes. Begin met een laagje kers, dan framboos, vervolgens perzik en eindig met passievrucht.

4
4
  • 2 el kokosvlokken

Rooster voor het swirl-ijsje de kokosvlokken in een koekenpan zonder olie of boter 3-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 250 g diepvries bosbesssen

Pureer de bosbessen. Voeg een beetje water toe om het vloeibaar te maken.

6
6
  • 200 g Griekse yoghurt 10%
  • 1 el vloeibare honing

Meng de Griekse yoghurt met de honing.

7
7

Verdeel de gepureerde bosbessen over de ijsvormpjes. Verdeel de yoghurt hierover.

8
8

Roer van onder naar boven door, voor een gemarmerd effect. Verdeel de kokosvlokken over de vormpjes en druk een beetje aan.

9
9
  • 1 sinaasappel

Snijd voor de limo-ijsjes de schil van de sinaasappel met een scherp mes, zodat je net het oranje vruchtvlees ziet.

10
10

Snijd de vrucht in dunne plakken en halveer of snijd in kwarten.

11
11
  • 250 ml water
  • 35 ml frambozensiroop

Meng in een afsluitbare fles het water met de siroop naar smaak en schud goed.

12
12

Vul de ijsvormpjes met wat stukjes sinaasappel en schenk de limonade erbij.

13
13

Steek de stokjes in alle vormpjes en laat de ijsjes 4 uur opstijven in de vriezer.

variatietip:

Je kunt het limo-ijsje maken met elke (aanmaak)limonade die je lekker vindt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.