Taco’s met vegan pulled jackfruit

Leuk & snel

- 00:28 min.

Taco’s met vegan pulled jackfruit, klinkt spannender dan het is! Als je jackfruit met een vork uit elkaar trekt krijg je een soort vegan pulled pork. Maar dan zonder de pork. En door de barbecuesaus proef je daar precies niets van! De gordita’s a.k.a. mini-wraps beleg je daarna met deze pulled jackfruit, frisse rodekool, komkommer, koriander en vegan mayo. Pak ze vast als taco’s en je hebt binnen 20 min. een heerlijk vegan gerecht in je handen!

INGREDIËNTEN
1 limoen (schoongeboend)
300 g gesneden rodekool (zak)
3 el arachideolie
2 blikken jackfruit (à 550 g, Fairtrade Original)
150 ml smokey barbecuesaus (fles 450 ml, Remia Black Jack)
1 komkommer
1⁄2 bakje koriander (à 15 g)
4 el vegan mayonaise
8 gordita’s (pak)

Rodekool aanmaken
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met het limoenrasp, -sap en 1 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pulled jackfruit maken
Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de jackfruitstukjes met de barbecuesaus 5 min. op middel- hoog vuur.

Taco-vulling maken
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met 1 tl water.

Taco’s met vegan pulled jackfruit vullen
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de jackfruit, koolsla en komkommer over de gordita’s. Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.