Sushi-taco’s

Leuk & snel

- 01:04 min.

Sushi of taco’s? Kun je niet kiezen, maak dan eens deze sushi-taco’s! Beleg de knapperige tacoschelpen met de zachte sushirijst, norivellen, smaakvolle zoete aardappelblokjes, bietenjulienne en komkommer voor een verrassende mix. Lekker!

INGREDIËNTEN
125 sushirijst
3 el Japanse mayonaise
400 g zoete aardappelen (net 750 g)
1 bosui
10 g gember
1 limoen 
25 ml sojasaus (Kikkoman)
1 el suiker
1/3 komkommer
4 norivellen (pakje 14 g)
12 tacoschelpen (Santa Maria)
50 g bietenjulienne (zak 150 g)
10 g witte sesamzaadjes

Keukenspullen
Rasp

Sushirijst koken
Giet de rijst in een vergiet en spoel tot het water bijna helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 3 el Japanse mayonaise en eventueel zout door de warme rijst en laat de rijst 30 min. afkoelen op een grote platte schaal.

Zoete aardappel koken
Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van ca. 1 cm. Kook de zoete aardappelblokjes ca. 4 min. in. Neem met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet.

Zoete aardappel en komkommer voorbereiden
Snijd de bosui in flinterdunne ringen en rasp de gember fijn. Halveer de limoen en pers het sap van de halve vrucht uit. Meng de sojasaus en 1 el suiker met het limoensap, de gember en bosui in een kom. Roer door tot de suiker is opgelost. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe aan het sojamengsel en schep voorzichtig door. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm.

Taco’s verwarmen en nori knippen
Verwarm de oven voor op 125 °C en verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip ondertussen 4 norivellen in 4 vierkantjes. 

Sushi-taco’s serveren
Verdeel de rijst over de 12 taco’s. Vouw 12 vierkantjes in een driehoek en bekleed de tacoschelpen met rijst ermee. Beleg de nori vervolgens met bieten julienne, stukjes komkommer en zoete-aardappelblokjes. Knip de overgebleven norivierkantjes met een schaar in dunne reepjes van ca. 1 cm. lang. Bestrooi de taco’s met de norireepjes en sesamzaadjes.

TIP 
Lekker met wasabi en sojasaus.