Espresso martini-tiramisu

Receptvideo

- 00:59 min.

Espresso martini = een hit. Tiramisu = een hit. Dus wat doen we? We smelten ze samen! Een espresso martini-tiramisu is een feestelijke variant op de klassieker die wel massaal klaarmaken. De lange vingers die je normaal in marsala-wijn en espresso dipt, dompel je nu onder in de basisingrediënten van een klassieke espresso martini. De tiramisu bestrooi je met de welbekende koffieboontjes die je ook kent van de cocktail. En als je wat extra tijd hebt, serveer de tiramisu dan in martiniglazen als eenpersoonsporties. Net echt! 

INGREDIËNTEN
4 middelgrote eieren
125 g fijne kristalsuiker
2 tl Madagascar vanille-extract (flesje 60 ml, Nielsen-Massey) 
500 g mascarpone
180 ml espresso (afgekoeld)
4 el wodka (Gall & Gall)
4 el Kahlua koffielikeur (fles 700 ml,  Gall & Gall) 
250 g lange vingers
2 tl cacaopoeder
2 el mokkaboontjes

Keukenspullen
ovenschaal ca. 1.5 liter
(thee)zeef

Tiramisu maken
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop stijf met een mixer met schone, vetvrije garden. Klop de dooiers met de suiker en het vanille-extract in een andere kom tot een luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.

Espresso martini
Schenk de espresso, 2 el wodka en  2 el koffielikeur in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers een voor een volledig in de espresso en bedek de bodem van de schaal ermee. 

Tiramisu opbouwen
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met behulp van een (thee)zeef met ¼ van de cacaopoeder. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Deze laatste laag hoeft niet mooi glad te zijn. Bestuif ¼ van de cacaopoeder erover en laat minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

Espresso martini-tiramisu serveren
Meng de rest van de koffielikeur en de rest van de wodka met de rest van de cacao­poeder. Besprenkel de tiramisu met wat van deze koffiesiroop en bestrooi met de mokkaboontjes. Serveer met de rest van de siroop apart erbij. Je kunt de tiramisu afgedekt in de koelkast  1 dag bewaren.