Bread omelet

Leuk & snel

- 00:23 min.

Van deze omelet met brood word jij sowieso een blij ei! De omelet krijgt extra veel smaak door de kaas en bieslook en de rode peper zorgt voor de nodige dosis pit. Wil je nog meer smaak? Pimp je broodje ei dan met een plakje ham of wat gerookte zalm. Maak je maar klaar voor een eggcellente maaltijd.

INGREDIËNTEN
5 g verse bieslook
½ rode peper
2 eieren
15 g ongezouten roomboter
1 plak jong belegen kaas
2 sneetjes Liefde & Passie volkoren brood

Keukenspullen
koekenpan Ø 24 cm

Rode peper snijden
Snijd de bieslook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte verwijder eventueel met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Omelet bakken
Breek de eieren boven een kom en roer met de bieslook, peper en wat zout los met een vork. Verhit de boter in een koekenpan, schenk het losgeklopte ei erbij en bak 1 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur lager.

Omelet met brood maken
Leg de sneetjes brood gespiegeld tegen elkaar aan erop en bak ca. 1 min. of totdat het ei gestold maar de bovenkant nog zacht is. Keer met een spatel de omelet met brood in één beweging om. Beleg met de kaas en vouw de randen van omelet naar binnen. Leg 1 van de twee sneetjes op het andere sneetje zodat je een sandwich krijgt. Bak aan beide kanten nog 1 min. op middelhoog vuur het brood knapperig is. Serveer direct.

TIP
Lekker met ham of vervang de kaas door gerookte zalm