Ome­let

(48) waardeer
frans lunch 1 personen
2 48

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • koekenpan (Ø 20 cm)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te krachtig. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet.
 2. Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met boter bedekt is.
 3. Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan als de boter bruist, maar niet kleurt. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met ei bedekt is. Bak 5 sec. Houd de pan iets schuin boven het vuur en duw met een spatel het ei naar boven zodat het nog vloeibare ei naar beneden loopt en kan stollen. Houd ook de andere kanten van de pan schuin en herhaal met de spatel tot bijna al het ei gestold is. Dit duurt 30 sec.
 4. Vouw met de spatel de omelet dubbel. Serveer de omelet op een warm bord.
video

Ome­let bak­ken

kookles-interactief - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 335 kcal
 • eiwit 20 g
 • koolhydraten 3 g
 • vet 27 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.