Worst-uispiesjes

Leuk & snel

- 00:42 min.

Wil je BBQ spiezen maken met vlees, maar toch ook wat groenten binnenkrijgen? Wat dacht je dan van deze spiesjes met twee (!) soorten worst, ui en courgette? Hello, double trouble! Je kunt de worstjes eerder op de dag al voorbereiden en dat is zo gedaan: je maakt ze al in 15 minuten helemaal klaar voor de BBQ. Handig, want zo kun jij je mooi richten op alle andere barbecue voorpret.

INGREDIENTEN
4 Catalaanse braadworstjes (schaal 6 stuks)
1 rode ui
100 g originele Spaanse chorizo (200 g, AH Excellent)
1⁄2 courgette
2⁄3 bakje platte peterselie (à 15 g)
1 teen knoflook
4 el olijfolie
1 el rodewijnazijn

barbecue
4 satéprikkers (30 min. geweekt in water)
bakkwast

BBQ spiezen voorbereiden
Steek de barbecue aan. Snijd de braadworsten in 2 gelijke stukken. Snijd de ui in 8 parten. Haal het vel van de chorizo en snijd in 8 stukken. Snijd de courgette in 4 ronde plakken en halveer elke plak.

BBQ spiezen rijgen
Rijg aan elke satéprikker een stukje worst, partje ui, stuk chorizo en een plak courgette. Herhaal deze volgorde nog eens. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Doe in een kom. Voeg de olie en azijn toe en breng op smaak met peper en zout.

BBQ spiezen grillen
Bestrijk de spiesjes met behulp van de bakkwast met het mengsel. Gril de spiesjes ca. 8 min. op de barbecue.

TIP Je kunt de spiesjes ook op de grill maken. Ze hebben dan wel een minder rokerig smaakje. Je kunt de spiesjes op de dag zelf al ’s morgens of ’s middags maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.