Cupcakes met chocoladepaaseitjes

Leuk & snel

- 00:45 min.

Cupcakes maken is altijd leuk. En heel eerlijk, deze variant met paaseitjes en hagelslag is dubbel zo veel fun. Dit jaar verstop jij met Pasen je paaseitjes namelijk niet in de tuin, maar in je cupcakes. Alsof dat nog niet genoeg Paas-vibe was, ga je ook nog eens in de weer met een cupcake topping die zo paasproof is als het maar zijn kan: paaschocoladehagel!

GEBAK – 12 STUKS – 20 MIN. + 15 MIN. OVENTIJD + 1 UUR WACHTTIJD

INGREDIENTEN
250 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
75 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren (op kamertemperatuur)
3 el halfvolle melk
125 g zelfrijzend bakmeel
12 verschillende paaseitjes (Delicata Paaseitjes praline assortiment)
125 g poedersuiker
6 el paaschocoladehagel XXL
Papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
spuitzak met kartelmondje
fijne rasp

Cupcakes maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met een handmixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

Paaseitjes verstoppen
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel 1/3 van het beslag over de muffinholtes. Druk in het midden van elke holte een paasei. Verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat je het paasei niet meer ziet.

Cupcakes bakken
Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 1 uur verder afkoelen.

Cupcakes versieren
Klop de rest van de boter met de handmixer in ca. 3 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in delen toe en klop tot deze is opgenomen. Schep de crème in een spuitzak en spuit rozetten op de cupcakes. Bestrooi met de paashagel.