Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje

Leuk & snel

- 00:32 min.

Gadogado fan maar ook graag koolhydraatarm eten? Dan is dit recept een prima alternatief. Combineer de courgettespaghetti met in ketjap gebakken tempeh en zelfgemaakte gadogadosaus en klaar is je kommetje geluk.

INGREDIËNTEN
250 g tempeh
3 el arachideolie
3 el ketjap manis
1 komkommer
1 limoen
800 g courgettespaghetti
100 ml halfvolle melk
50 g pindakaas naturel
1 tl sambal oelek
4 middelgrote eieren
60 g gebakken uitjes
300 g rauwkost paprikamix

Tempeh bakken voor gadogado
Snijd de tempeh in plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg 2/3 van de ketjap toe en bak nog 2 min.

Courgettespaghetti bereiden
Snijd de komkommers in plakjes en de limoen in partjes. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken. Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas, sambal en de rest van de ketjap in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1-2 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.

Koolhydraatarme gadogado met courgettespaghetti maken
Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden. Verdeel de komkommer, rauwkost en tempeh erover. Leg op elk gerecht een ei en limoenpartje. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pindasaus.