Koningsdag stroopwafel op prikker

Leuk & snel

- 00:17 min.

Leuk recept voor Koningsdag? Wat dacht je van deze traktatie van stroopwafel op een prikker? Erg leuk, maar vooral erg makkelijk. Tip: perfect als gangmaker op de vrijmarkt. Wedden dat je de harten stilt van de vrijmarktgangers met deze toffe Koningsdagprikkers?

TUSSENDOORTJE – 12 STUKS – 20 MIN. + 5 MIN. WACHTTIJD

INGREDIËNTEN
50 g Dr. Oetker wit glazuur
12 ministroopwafels karamel zeezout
12 aardbeien
75 g blauwe bessen
magnetron
13 satéprikkers

Optioneel: halve kool

Koningsdagrecept op een stokje
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de stroopwafels in een vuurvaste schaal waarin dat ze elkaar niet raken en verwarm ze 15 sec in de magnetron op 700 watt. Steek voorzichtig de satéprikker door de stroop tussen de twee wafeltjes en schuif de wafel voorzichtig tot aan het midden van de prikker. Houd ondertussen de rest van de wafels warm onder aluminiumfolie.

Prikkers versieren
Knip een stukje van de verpakking van het glazuur zodat je een kleine opening hebt. Druppel voorzichtig een rondje in het midden van de wafel en teken met behulp van een satéprikker een hartje van het rondje. Laat minimaal 5 min. afkoelen.

De perfecte traktatie voor Koningsdag
Laat de kroontjes aan de aardbeien zitten. Steek ze met het kroontje naar boven aan de bovenkant van in de prikker. Rijg de blauwe bessen aan de onderkant.

Serveertip: Prik de stokjes in een halve met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.