Zo doe je dat: avocadoroos, avocadoringen en slim avocado snijden

Leuk & snel

- 00:39 min.

Avocado, het groene goud! In deze video leer je slimme technieken: avocado snijden, avocado schillen en avocado ontpitten. En wil je de avocado mooi opdienen? Snijd ‘m dan in een prachtige avocadoroos. Óf snijd de avocado gemakkelijk in ronde ringen en serveer hem op een salade. 

Avocadoroos maken
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Verwijder ook voorzichtig de schil. Leg een geschilde avocadohelft op een platte schaal of groot bord. Snijd de avocadohelft in de breedte in zo dun mogelijk plakjes. Duw vervolgens de plakjes schuin van elkaar af zodat een lange slinger ontstaat. De plakjes moeten elkaar wel blijven raken. Vorm van de slinger een rondje, zodat er een roos ontstaat.

Avocadoringen snijden
Snijd de avocado in de breedte in 2 helften en draai ze van elkaar los. Verwijder de pit en schep met een eetlepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocadohelften voorzichtig in ringen.

Slim avocado snijden 
Plakjes avocado nodig? Zo snijd je 'm het makkelijkst zonder dat die pit in de weg zit. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd daarna met een tafelmes plakjes in het vruchtvlees. Daarna kun je met een lepel de plakjes uit de schil scheppen.