Wentelteefjes van volkorenbeschuit van Estée Strooker

Allerhande kookt met...

- 01:00 min.

Een heerlijk, Hollands gerecht: wentelteefjes! Deze variant is gemaakt van volkoren beschuit met extra veel kaneelsuiker. Heerlijk als ontbijt of dessert!

ONTBIJT/DESSERT – 6 PERS. – 20 MIN. INGREDIËNTEN
2 eieren
400 ml volle melk
1 tl kaneel + een snufje om te bestrooien
6 volkorenbeschuiten
20 g roomboter
100 g suiker

Wentelteefjes maken
Kluts de eieren samen met de melk, een snuf kaneel en wat zout los in een kom. Wel de beschuiten in het melkmengsel en zorg dat ze de mogelijkheid hebben zich goed vol te zuigen. Laat de wentelteefjes dus minimaal 10 minuten in het melkmengsel liggen. Verwarm een koekenpan met de roomboter. Laat de boter smelten en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn.

Volkoren wentelteefjes bakken
Haal de doordrenkte beschuiten voorzichtig met een spatel uit de kom. Bak ze tot ze aan één kant een krokant bruin korstje hebben gekregen en draai ze dan pas om. Bak ze ook aan de andere kant krokant. Meng ondertussen de suiker met 1 theelepel kaneel en serveer bij de wentelteefjes.

TIP Ik vind het niet belangrijk dat de wentelteefjes heel blijven. Stiekem is het bij dit recept zo dat hoe lelijker ze eruit zien hoe lekkerder ze zijn. En als je de beschuiten heel hebt kunnen houden, weet je bijna zeker dat ze niet genoeg melk hebben opgenomen.

TIP Hoe meer kaneelsuiker, hoe beter. Dan zijn ze het allerlekkerst.