Eetbaar moestuintje van bonendip en groenten

Leuk & snel

- 00:37 min.

Groenten eten was nog nooit zo leuk. Deze kidsproof moestuintjes van bonendip met groenten doen het supergoed als traktatie, of op de kindertafel tijdens de paasbrunch. Proef het voorjaar!

INGREDIËNTEN
3 sneetjes stevig donker meergranen
3 blikken cannellini bonen
125 g griekse yoghurt
30 g verse peterselie
60 ml olijfolie
3 tl mayonaise
3 tl citroensap
1 teen knoflook
Verschillende groenten om te dippen

Croutons roosteren in de oven
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het brood in kleine blokjes en spreid uit op een bakplaat. Bak 12-14 min. tot volledig droog geroosterd en krokant. Laat volledig afkoelen.

Dip van bonen maken
Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af. Voeg de bonen, samen met de yoghurt, peterselie, olijfolie, mayonaise, citroensap, knoflook, zout en peper toe aan een keukenmachine. Pureer glad. Doe de bonendip in een rechthoekige ovenschaal (22x33 cm) verdeel het mengsel in een gelijke laag. Dek af met folie en plaats in de koelkast.

Dippen met groenten
Maak de keukenmachine schoon en droog. Voeg de afgekoelde croutons toe aan de keukenmachine en mix tot fijn broodkruim. Strooi het broodkruim over de dip en steek de groenten er in rijtjes in.

TIP Gebruik mini paprika’s, kleine witte champignons, cherrytomaten, en baby wortels om de moestuin tot leven te laten komen.