Groentespiesen met kruidenolie

Receptvideo

- 01:11 min.

De kruidenolie van peterselie en basilicum maakt deze groentespiesen extra lekker. Tip: rijg de paprika, courgette en sjalotten per soort aan een satéprikker.

Satéprikkers weken
Steek de barbecue aan. Laat 16 houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.

Groente snijden
Halveer 1 gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer 1 courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm. Snijd 4 sjalotten in 4 parten.

Kruidenolie maken
Snijd 15 gram verse peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van 15 gram verse basilicum en voeg deze toe. Voeg 1 teen knoflook, 75 ml olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.

Spiesen grillen
Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en 250 gram cherrytomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie.  Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig.

Groenten in schaal
Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.