Bapao met gehakt

Leuk & snel

- 00:56 min.

Zelfgemaakt zijn deze met gehakt gevulde broodjes het allerlekkerst.

Gehakt
Schil en rasp 4 cm verse gember. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak 300 gram gehakt op middelhoog vuur rul (ca. 2 min.). Voeg de knoflook, gember en 4 el ketjap manis toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.

Deegballetjes
Meng voor de buns 250 gram zelfrijzend bakmeel met een theelepel zout, een theelepel bakpoeder en 200 ml melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 minuten door. Verdeel in 10 gelijke balletjes. Maak met je duim en kuipje van de balletjes en vul elk balletje met ca. 1,5 el van het gehaktmengsel. Knijp het deeg aan de randen weer goed dicht. Draai om en vorm weer tot een bal.

Stomen
Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. (Tip: het prachtige stoommandje van vivo | Villeroy & Boch Group past prima in hun kookpan). Knip 4 stukjes bakpapier van 8 x 8 cm. Leg 3 à 4 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 3 à 4 bolletjes in het mandje en stoom afgedekt met een deksel in ca. 15 tot 20 min. gaar. Herhaal met de rest. Serveer met de chilisaus.

Bekijk het recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187828/bapao-met-gehakt 

Kijk voor meer recepten en kookhulp op de website van Allerhande. Ga naar http://www.ah.nl/allerhande.