Zucchini alla parmigiana

Receptvideo

- 02:56 min.

Gegrilde courgette als 'lasagnebladen': lekker!

Uitje fruiten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 3 rode uien in halve ringen. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een pan en fruit de ui en knoflook 8 minuten op laag vuur.

Lekker laten pruttelen
Snijd ondertussen 4 courgettes in plakjes van 1 centimeter. Bestrijk met 4 eetlepels arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn, 690 gram passata di pomodoro, peper en eventueel zout toe aan de uien en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Neem van het vuur.

Grillen
Rasp ondertussen 150 gram Parmezaanse kaas. Scheur de blaadjes van 15 gram basilicum grof. Snijd 125 gram mozzarella in plakjes. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de courgetteplakjes in 3 delen 4 minuten. Keer halverwege.

Lasagne ‘bouwen’
Vet de ovenschaal in en bestrijk met 1 eetlepel saus. Leg eenderde van de courgetteplakjes in een laag erop. Bestrooi met eenderde van de Parmezaanse kaas en eenderde van het basilicum. Schep de helft van de saus erop. Maak zo nog een laag met courgette, Parmezaan en basilicum. Verdeel de rest van de saus en de courgette erover. Leg de mozzarella met de rest van het basilicum erop. Meng de rest van de Parmezaan met 8 eetlepels panko en verdeel erover.

Eetse!
Bak in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven goudbruin en serveer. Zo maak je zucchini alle parmigiana.