Minestrone

Receptvideo

- 01:56 min.

Groentesoep XL op z’n Italiaans, door alle ingrediënten rijkgevuld. In deze minestrone zitten vijf verschillende groenten. Lekker met spek, aardappelen en risottorijst.

Lekker met spekjes
Snipper 1 ui en snijd 150 gram gerookte ontbijtspek in blokjes.Verhit 10 gram boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 minuten op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten mee.

Bouillon maken
Schil 200 gram vastkokende aardappelen en 125 gram winterpeen. Snijd de aardappelen, peen en courgette in blokjes. Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 minuten. Voegde aardappel, 200 gram doperwten en 75 gram risottorijst met 1 liter kokend water en 1 kippenbouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 minuten koken.

Spinazie en cannellinibonen
Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 minuten koken. Laat 400 gram cannellinibonen uitlekken. Schep 150 gram spinazie en de bonen door de soep en kook nog 2 minuten tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie extra vierge. Zo maak je minestrone.