Gefrituurd ijs met frambozencoulis

Receptvideo

- 02:15 min.

IJs frituren? Jazeker. Een heel bijzonder dessert met een heerlijke saus met appelsap en frambozen.

Maak de coulis
Verwarm 50 milliliter appelsap met 2 eetlepels poedersuiker in een steelpan. Voeg 250 gram diepvries-frambozen toe en verwarm 3-5 minuten tot ze ontdooid zijn. Pureer 10 seconden met de staafmixer en voeg eventueel nog extra poedersuiker toe om het iets zoeter te maken. Doe de coulis in een bakje en zet tot gebruik in de koelkast.

Bak de cake
Snijd 225 gram roombotercake in plakken. Rooster de plakken cake in het broodrooster en verkruimel in een diep bord. Splits 1 ei. Doe het eiwit in een diep bord en klop los met een vork. De eidooier gebruik je niet. Doe 4 eetlepels bloem ook in een ander diep bord. Rol 4 bollen roomijs vanille eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het cakekruim. Herhaal dit en zorg dat het ijs rondom bedekt is met cakekruim. Leg de bollen ijs in een bakje en zet ze minimaal 2 uur terug in de vriezer.

Smullen maar
Verhit 1 liter zonnebloemolie in een steelpan tot 180 graden. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep in het midden van 4 borden 2 el frambozencoulis. Frituur de ijsbollen in 1 minuut goudbruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Leg op elk bord een gefrituurde ijsbol. Serveer direct. Zo maak je gefrituurd ijs met frambozencoulis.