Forel in krant met barbecuestokbrood

BBQ

- 03:52 min.

Benten, barbecueër pur sang, gaat voor afwisseling. Naast al het vlees laat hij nu zien hoe je forel in een krant stoomt op de barbecue. Met stokbrood van de barbecue.

Voorbereiden
Begin met het aansteken van de barbecue. Snijd 2 witte uien alvast in grote ringen, rasp de gele schil van een citroen en snijd de citroen daarna in plakjes. Snijd 15 gram verse dragon, 1 rode peper en 1 teen knoflook fijn.

Vis in krant
Een krant is perfect om de vis in te stomen, want zo behoud je de smaak en is de vis lekker snel gaar. Bestrijk 4 forellen met wat olijfolie en leg op elke krant 2 vissen in tegengestelde richting. Leg de ui en citroen erbij, zodat die friszure smaak lekker in de vis kan trekken. Verdeel er 4 eetlepels olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Rol de krant strak om de vissen heen en bind vast met keukentouw.

Natte krant
Het belangrijk dat de kranten goed nat zijn voor ze de BBQ opgaan, zodat ze niet in de fik vliegen. Leg de pakketten minimaal 5 minuten in een bak water zodat ze door en door nat zijn.

Stokbrood met kruidenboter
Roer het citroenrasp, de dragon en rode peper door 125 gram roomboter zeezout en snijd daarna een wit stokbrood doormidden. Maak een stuk of 10 sneetjes in de helften, maar snijd niet helemaal door. Doe wat boter in elke snee en pak dan goed in met folie. De kruidenboter maakt het brood lekker zacht van binnen.

Vis stomen
Als de BBQ heet is, kunnen de vissen erop. Rooster ongeveer 20 minuten. Keer na 10 minuten en leg dan ook het stokbrood erbij. Haal het vel van de forellen en fileer de vissen. Serveer met het stokbrood.