Halloumiburgers met gegrilde groenten en hummus

BBQ

- 04:01 min.

Benten, barbecueër pur sang, laat zien dat je ook kunt barbecueën zonder vlees. In deze video bouwt hij een halloumiburger (Griekse grillkaas) met gegrilde groenten en hummus.

Groenten snijden en marineren
Snijd 1 aubergine en 1 courgette in plakken van ongeveer 1 centimeter. Snijd 1 paprika in grove stukken. Even omscheppen met 50 milliliter olijfolie, een halve teen knoflook, peper en zout en dan laten marineren tot je de groenten gaat grillen op de barbecue.

Hummus maken
Maak ondertussen de hummus (ook wel geschreven als humus of houmous): een heerlijke dip van kikkererwten. Voeg het citroensap, een halve teen knoflook, 1 theelepel gemalen komijn en 1 eetlepel tahini toe aan 350 gram kikkererwten. Eventuuel een beetje water erbij en pureren maar. Je moet zeker wel 1 minuut malen om een mooie fijne structuur te krijgen. Breng de hummus op smaak met peper en zout.

Groenten en halloumi grillen op de BBQ
Inmiddels is de BBQ goed op temperatuur, de houtskool is witheet en de vlammen zijn verdwenen. Verspreid de houtskool gelijkmatig, je hebt het hele rooster nodig om alles te kunnen grillen. Leg zoveel mogelijk groenten tegelijk op de BBQ en keer ze regelmatig. Zo worden ze goed gaar zonder te verbranden en komen er mooie streepjes op. Snijd 225 gram halloumi in plakjes en gril met 8 groene asperges ongeveer 3 minuten, keer regelmatig. Kijk voor de barbecue uit deze video en meer barbecues op bol.com.

Burgers van de BBQ maken
Leg tot slot de broodjes met de snijkant op de gril. Doe wat hummus op de broodjes, bedek met een paar plakjes aubergine, courgette, paprika en halloumi. De asperges kun je het beste halveren. Nog wat hummus op de bovenste helft, kapje erop en klaar!

Kijk voor de barbecue uit deze video en meer barbecues op bol.com.