Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi

Receptvideo

- 04:02 min.

Deze ovenschotel met geitenkaas, koolrabi en katenspek is verrassend lekker en heel makkelijk te maken. Ideaal voor eigenlijk iedere dag van de week!

Groenten snijden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 3 kleine koolrabi's en snijd ze in dunne plakken. Snijd 4 schoongeboende, grote aardappelen in de lengte in dunne plakken. Bak 100 gram katenspek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat het uitlekken op keukenpapier. Verwijder de grove takjes van 75 gram waterkers. Houd een beetje waterkers achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snijd 4 tomaten in dunne plakken.

Ovenschotel opbouwen
Vet de ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie en verdeel de helft van de aardappel over de schaal. Maak daarop een laag met de helft van de koolrabi en de helft van het spek. Verkruimel er 125 gram geitenkaas boven en verdeel de helft van de fijngesneden waterkers erover. Leg de rest van de aardappel, koolrabi en het spek erop. Verkruimel er nog 125 gram geitenkaas boven en verdeel de rest van de fijngesneden waterkers erover. Schenk er 200 milliliter slagroom over en dek af met de plakken tomaat.

Ovenschotel bakken
Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de ovenschotel ongeveer 1 uur in het midden van de oven totdat alle groenten gaar zijn. Garneer met de achtergehouden waterkers. Zo maak je een ovenschotel met geitenkaas en koolrabi.