Roerei maken

Instructievideo

- 01:12 min.

Wil je een smeuïg roerei maken, maar weet je niet precies hoe je dit doet? Geen probleem. Allerhande laat je in deze instructievideo zien hoe je snel en gemakkelijk een lekker roerei maakt.

Eieren loskloppen
Reken 2 eieren per persoon en bereid elke portie apart voor het lekkerste en snelste resultaat. Klop de eieren los. Doe dit losjes en niet te lang, want de eidooiers en eiwitten hoeven niet helemaal gemengd te zijn.

Stollen
Verhit op middelhoog vuur 1 eetlepel boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Draai het vuur laag als de pan heet is. Voeg de eieren toe en laat het langzaam stevig worden. Op het moment dat het ei aan de randen begint te stollen, schuif je met een spatel het ei van de rand naar het midden. Zo gaat het nog vloeibare ei ook stollen. Zet als het ei halverwege is, het vuur uit. De pan heeft namelijk nog voldoende warmte om het ei verder gaar te laten worden.

Slagroom
Nu kun je voor een extra romige smaak nog een scheutje slagroom toevoegen. En peper en zout naar smaak. Blijf roeren. Als het ei een beetje stevig maar nog iets vloeibaar is, schep je het direct uit de pan. Zo maak je een roerei.