Romig roerei
Met de smaken van verse kruiden: platte peterselie, basilicum en bieslook.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 takjes verse platte peterselie (bakje 20 g)
- 15 g verse basilicum (alleen de blaadjes)
- 8 middelgrote eieren
- 3 el zuivelspread bieslook light (bakje 200 g)
- 3 el verse slagroom
- 25 g ongezouten roomboter
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Snijd de peterselie fijn. Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes. Klop de eieren met een garde of mixer los met de zuivelspread en slagroom. Voeg de basilicumreepjes en de helft van de peterselie toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag. Voeg het eimengsel toe als de boter niet meer bruist. Blijf roeren tot het mengsel gestold en gaar is, maar nog wel zacht en smeuïg. Verdeel over de borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes. Bon appétit!

Romig roerei
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 235 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Romig roerei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romig roerei

- 4 takjes verse platte peterselie
- 15 g verse basilicum
Snijd de peterselie fijn. Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes.

- 8 middelgrote eieren
- 3 el zuivelspread bieslook light
- 3 el verse slagroom
Klop de eieren met een garde of mixer los met de zuivelspread en slagroom.

Voeg de basilicumreepjes en de helft van de peterselie toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag. Voeg het eimengsel toe als de boter niet meer bruist.

Blijf roeren tot het mengsel gestold en gaar is, maar nog wel zacht en smeuïg. Verdeel over de borden.

Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes. Bon appétit!
Tip: Lekker met geroosterd brood.