Vega-quesadilla

Receptvideo

- 02:32 min.

Quesadilla’s zijn een soort Mexicaanse tosti’s. Ze worden veel gegeten met gehakt, maar zijn vega ook heel lekker. Deze vega-quesadilla’s maak je met vegaschnitzels en serveer je met een bonensalade.

Black eyed bonen
Halveer 1 groene paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een halve bij een halve centimeter. Snipper 1 rode ui en snijd 15 gram koriander fijn. Laat 400 gram black eyed bonen en 300 gram mais apart van elkaar uitlekken. Meng de paprika met de ui, de helft van de koriander, de bonen en 150 gram tomato en jalapeño-dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gordita’s
Snijd 180 gram vegaschnitzels in reepjes van een halve centimeter. Rasp 100 gram cheddarkaas en meng met de mais, de rest van de koriander en 125 gram crème fraîche. Breng op smaak met 2 theelepels tabasco red peppersauce. Verdeel het mais-kaasmengsel en de schnitzelreepjes over 4 gordita’s en dek af met 4 gordita’s. Dit heet een quesadilla.

Serveer met bonensalade
Bak in twee ruime koekenpannen elk 1 quesadilla 6 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo ook de laatste 2 quesadilla’s en serveer met de bonensalade. Zo maak je vega-quesadilla’s.