Chocolade kruidnoten (chocolade pepernoten)

Receptvideo

- 02:00 min.

Hoe maak je chocoladepepernoten? Deze video laat stap voor stap zien hoe je het pepernotendeeg maakt, de pepernoten rolt en de chocolade smelt. Zo lukken ze altijd!

Pepernotendeeg maken
Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel boven een kom. Meng er 3 eetlepels speculaaskruiden en een mespunt zout met een garde door. Voeg 200 gram keukenstroop en 100 gram koude boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

Chocoladepepernoten maken
Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 centimeter dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 centimeter en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ongeveer 12 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen. Snijd 200 gram pure chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de pan of vuurvaste kom in een grotere pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten. Dit noemen we au bain-marie. Leg de pepernoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade hard is geworden.