Italiaans stoofvlees

Receptvideo

- 02:54 min.

Ben je op zoek naar een winters stoofvleesgerecht? Maak dan eens dit Italiaanse stoofvlees met gremolata. In de receptvideo zie je hoe dit lekkere recept stap-voor-stap maakt deze winter.

Italiaans stoofvlees maken:
Snijd 900 gram riblappen in stukken van 2 bij 2 cm. Snipper 2 uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en 2 eetlepels bloem.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak een 1/3 van het vlees bruin. Neem het uit de pan. Verhit nog 2 eetlepels olijfolie, bak de rest van het vlees en schep het uit de pan. Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min.

Zet het vuur hoger en voeg 70 gram tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 minuut. Wikkel om het bosje Italiaanse kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.

Snijd 500 gram trostomaten in blokjes. Voeg met 300 mililiter witte wijn, de Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur.

Rasp de gele schil van 1 schoongeboende citroen. Snijd 20 gram platte peterselie en 2 tenen knoflook zeer fijn en meng met het citroenrasp. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata. Zo maak je Italiaans stoofvlees.