Zoete-aardappelsoep
Zoete-aardappelsoep: wij zijn er dol op. Deze geliefde soep is heerlijk als voor- of bijgerecht of zelfs als volwaardige maaltijdsoep. Vooral als het buiten wat kouder wordt, want wat is er nu lekkerder dan je opwarmen aan een kom soep?

Zoete-aardappelsoep maken: zo doe je dat
Ingrediënten
4 personen
2
preien
2 tenen
knoflook
30 g
ongezouten roomboter
1 kg
zoete aardappel
1.2 l
heet water
2½ tabletten
groentebouillon
Dit heb je nodig
Staafmixer
- Verwijder het donkergroene deel van de preien. Was en snijd het lichte deel in ringen. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een soeppan en bak de prei en knoflook 5 min. op laag vuur.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de aardappel en het hete water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan gaar.
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.