Zalmtartaar
Feestje op je bord: zalmtartaar! Fijngesneden (gerookte) zalm, op smaak gebracht met lekkere smaakmakers als citrus en verse kruiden… Wij schuiven graag aan.

Zalmtartaar maken
Ingrediënten
4 personen
20 g
rucola
100 ml
extra vierge olijfolie
1
verse zalmhaas
200 g
gerookte zalmfilet
1
citroen
10 g
verse bieslook
100 g
crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
vershoudfolie
portioneerring (Ø 7 cm)
- Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
- Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
- Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
- Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.