Vegetarische aspergegerechten
De beste vegetarische aspergegerechten? De allerlekkerste recepten met asperges vind je hier. Heerlijk met aardappel, ei en botersaus bijvoorbeeld.

Champignonragout met groene asperges
Ingrediënten
4 personen
4 el
zonnebloemolie
900 g
aardappelschijfjes
500 g
diepvries groene asperges
400 g
champignons
25 g
ongezouten roomboter
1
bospaddenstoelenbouillontablet
200 g
zuivelspread bieslook light
2 tl
gedroogde tijm
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (3 cm) van de asperges. Snijd de champignons in kwarten.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 min. op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de zuivelspread en tijm toe. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
- Serveer de ragout met de aardappelschijfjes.