Recept van de boer

Recept van de boer

Ook zo benieuwd waar bijvoorbeeld jouw eieren, spinazie en geitenkaas vandaan komen? Voor de Albert Heijn lentegids hebben wij die boeren voor jou geïnterviewd. Probeer eens de gevulde eieren van eierboer Erik Jan, of de stevige boterham met geitenkaas van boer Piet. Teler Willem Bas eet zijn eikenbladsla het liefst op een wrap, spinazieteler Edwin houdt het simpel bij een roerbak en wortelboer Mart gaat op de Italiaanse tour met een pasta.

Stoere groentesoep met aardappel en worst

Stoere groentesoep met aardappel en worst

  1. Verwarm 1 el olie in een grote pan. Snijd het spek in grove reepjes en bak op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg met de ui toe aan het spek. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stukjes van dezelfde grootte. Voeg de groenten toe aan het spek-uienmengsel en bak 10 min. mee.
  2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Was de (ongeschilde) aardappelen en snijd in grove stukken van 3 cm. Voeg de aardappelen met de tijm toe aan de soep. Kook 10 min. op laag vuur of tot de aardappel beetgaar is.
  3. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Verwijder met een mes het vel van de worstjes, voeg ze toe aan de pan, ‘snijd’ ze met een spatel in grove stukken en bak op hoog vuur in 4 min. bruin. Haal met een schuimspaan uit de pan en voeg ze met de babyboerenkool toe aan de soep. Laat alles nog 2 min. op laag vuur koken. Verwijder de tijmtakjes, breng de soep op smaak met peper en serveer.