Noedels met kip
Noedels met kip

Noedels met kip

Chow mein

Chow mein

Ingrediënten

4 personen

250 g

Chinese mie

60 g

verse gember

3 tenen

knoflook

1

witte ui

3

bosuitjes

2 struiken

Shanghai paksoi

400 g

biologische kipdijfilet

1

middelgroot ei

1½ el

maizena

3 el

sesamolie

250 g

taugé

4 el

Japanse sojasaus

4 el

ketjap manis

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de witte ui in halve ringen van 1 cm. Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes in stukken van 3 cm (ook het groen). Snijd een ½ cm van de onderkant van de paksoi en snijd ze in stukken van 5 cm breed.
  3. Snijd de kip in repen van 1 cm breed en doe in een kom. Splits het ei en meng het eiwit door de kip (het geel wordt niet gebruikt). Roer de maïzena en ⅓ van de sesamolie erdoor en meng tot de kip overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper en zout.
  4. Verhit in een wok de rest van de olie op hoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 min. onder regelmatig omscheppen, zodat de kipreepjes niet aan elkaar plakken. Voeg de knoflook, gember en witte ui toe en bak 1 min mee. Doe de paksoi en bosui erbij, roer door en bak nog 2 min. Voeg de noedels, taugé, sojasaus en ketjap toe en roerbak tot alles warm is. Serveer direct.