Franse vegetarische voorgerechten
De lekkerste vegetarische recepten uit de Franse keuken op een rij. Maak kennis met de fines fleurs van de vega voorgerechten. Warme camembert, geitenkaassoufflé …mmm!

Champignons uit de oven
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
500 g
kastanjechampignons in bakjes
2 el
traditionele olijfolie
100 ml
witte wijn
100 g
kruidenboter
7.5 g
verse platte peterselie
1
vers meergranen stokbrood
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltjes
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de witte wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur.
- Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in de oven.
- Bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.