Appelflappen

Appelflappen maken is een koud kunstje. Een goede goudreinet heeft een lekkere friszure smaak van zichzelf. Met bladerdeeg, kaneel, rozijnen en suiker maak je er in de kortste keren heerlijke appelflappen van. Bij Allerhande vind je de beste recepten om zelf appelflappen te bakken.

Appelflappen met cranberry’s en pecannoten
Appelflappen met cranberry’s en pecannoten

Appelflappen met cranberry’s en pecannoten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 Elstar appel
  • 1 el pecannoten
  • 3 el rietsuiker
  • 2 el gedroogde cranberry's
  • 1 middelgroot ei
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appel met de pecannoten, ⅓ van de suiker en de cranberry’s. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.
  2. Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.