Appelflappen
Appelflappen

Appelflappen

Appelflappen maken is een koud kunstje. Een goede goudreinet heeft een lekkere friszure smaak van zichzelf. Met bladerdeeg, kaneel, rozijnen en suiker maak je er in de kortste keren heerlijke appelflappen van. Bij Allerhande vind je de beste recepten om zelf appelflappen te bakken.

Appelflap recepten

Appelflappen
Appelflappen

Appelflappen

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 400 g Goudreinette appel
  • 100 g rozijnen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 6 el fijne kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
  2. Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, de helft van de suiker in een kom. Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.
  3. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.

Appelflappen

Appelflappen maken? Met deze video leer je stap voor stap hoe dat moet. Ben je jarig of zoek je nog gebak om je gasten tijdens bijvoorbeeld Kerstmis mee te verwelkomen? De appelflap is de Hollandse lekkernij bij uitstek waar je iedereen blij mee maakt. Hadden we al gezegd dat ze extra lekker worden als je ze met rozijnen vult? Appelflappen bakken is helemaal niet moeilijk, kijk zelf maar!

00:32