Recepten met paaseitjes
Recepten met paaseitjes

Recepten met paaseitjes

Chocolade-eitjes en paaseitjes zijn niet alleen lekker om tussendoor te snoepen. Ze lenen zich ook perfect voor paasrecepten. On top of een wentelteefje bijvoorbeeld, of een cheesecake. Bekijk hier het choco-assortiment van AH. Meer recepten zien? Je vindt al onze paasrecepten hier.

Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes
Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes

Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes

Ingrediënten

voor 12 porties
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g gemalen kokos
  • 100 g pure chocolade
  • 4 Delicate witte ruimte-eitjes
  • 4 Delicate witte framboos-eitjes
  • 4 Delicate wit-pistache-praline eitjes
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en het kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.
  2. Schep met 2 eetlepels bergjes per portie van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 5 cm afstand tussen de bergjes. Maak met een lepel (of je vinger!) een gat in het midden, zodat er een soort kransjes ontstaan. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Besprenkel de makronen met behulp van een vork met de gesmolten chocolade. Laat 1 uur afkoelen. Leg de eitjes in het nestje.