NY chee­se­ca­ke met paasei­tjes

Cheesecake mét paaseitjes!? Dat is toch te mooi om waar te zijn? Nee hoor, je maakt 'm gewoon zelf.

  • gebak
  • 20 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 5 u. 30 min. wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(13) waardeer
gebak Cheesecake mét paaseitjes!? Dat is toch te mooi om waar te zijn? Nee hoor, je maakt 'm gewoon zelf. 20 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer­temperatuur zijn. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine (of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller). Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Meng de MonChou en ricotta in de keukenmachine (of met een handmixer) tot een zo glad mogelijk mengsel. Meng de bloem, het vanillearoma, de suiker, eieren en crème fraîche erdoor. Schep in de springvorm, strijk glad en bak ca 1½ uur in het midden van de oven. De cake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de dichte oven in ca. 1½ uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Leg de paaseitjes voor het serveren in een berg op de taart.

Tip:

Je kunt de cheesecake tot en met het toevoegen van de paaseitjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

NY cheesecake met paaseitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

NY chee­se­ca­ke met paasei­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2
2

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer­temperatuur zijn. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

3
3
  • 200 g digestive koekjes
  • 100 g ongezouten roomboter

Maal de biscuits fijn in de keukenmachine (of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller). Smelt de boter.

4
4
  • 1 tl gemalen kaneel

Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor.

5
5

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

6
6
  • 300 g MonChou
  • 300 g ricotta

Meng de MonChou en ricotta in de keukenmachine (of met een handmixer) tot een zo glad mogelijk mengsel.

7
7
  • 2 el tarwebloem
  • 2 tl vanillearoma
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 g crème fraîche

Meng de bloem, het vanillearoma, de suiker, eieren en crème fraîche erdoor.

8
8

Schep in de springvorm, strijk glad en bak ca 1½ uur in het midden van de oven. De cake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet.

9
9

Laat in de dichte oven in ca. 1½ uur afkoelen tot kamertemperatuur.

10
10

Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

11
11
  • 500 g paaseitjes

Leg de paaseitjes voor het serveren in een berg op de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.