bewaar
NY cheesecake met paaseitjes
NY cheesecake met paaseitjes
bewaar

NY cheesecake met paaseitjes

Cheesecake mét paaseitjes!? Dat is toch te mooi om waar te zijn? Nee hoor, je maakt 'm gewoon zelf.

45 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
5 uur 30 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

20 personen

200 g

digestive koekjes

100 g

ongezouten roomboter

1 tl

gemalen kaneel

300 g

MonChou

300 g

ricotta

2 el

tarwebloem

2 tl

vanillearoma

175 g

witte basterdsuiker

3

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

500 g

paaseitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • keukenmachine

Cheesecake mét paaseitjes!? Dat is toch te mooi om waar te zijn? Nee hoor, je maakt 'm gewoon zelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 120 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer­temperatuur zijn. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine (of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller). Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Meng de MonChou en ricotta in de keukenmachine (of met een handmixer) tot een zo glad mogelijk mengsel. Meng de bloem, het vanillearoma, de suiker, eieren en crème fraîche erdoor. Schep in de springvorm, strijk glad en bak ca 1½ uur in het midden van de oven. De cake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de dichte oven in ca. 1½ uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Leg de paaseitjes voor het serveren in een berg op de taart.

tip

algemeenJe kunt de cheesecake tot en met het toevoegen van de paaseitjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.