bewaar
Romige New York cheesecake
Romige New York cheesecake
bewaar

Romige New York cheesecake

25 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
6 uur 30 min. wachten
806waarderingen

Ingrediënten

12 porties

15

digestive koekjes

125 g

ongezouten roomboter

555 g

roomkaas naturel

500 g

ricotta

300 g

witte basterdsuiker

50 g

tarwebloem

½ tl

kaneel

200 ml

crème fraîche

2 tl

vanillearoma

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.

2

Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

3

Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Romige New York cheesecake

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig