Kinderrecepten
Kinderrecepten

Kinderrecepten

Recepten die ze zeker lekker vinden, tips voor een kinderfeest en natuurlijk kindvriendelijke recepten die ze zelf kunnen maken!

Appel-boterkoek
Appel-boterkoek

Appel-boterkoek

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 220 g ongezouten roomboter
  • 150 g rietsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • 3 Kanzi appels
  • 1 tl kaneel
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakkwast
  • quichevorm (Ø 28 cm)
  • mixer
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
  2. Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  3. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
  4. Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.