Recepten die ze zeker lekker vinden, tips voor een kinderfeest en natuurlijk kindvriendelijke recepten die ze zelf kunnen maken!

Succes kinderrecepten
Gourmetten, fonduen, barbecueën, pannenkoeken en patat; dan willen de meeste kinderen hun bord wel leeg eten. Maar als er groenten op het menu staan met gewone aardappelen kan het wel eens wat moeilijker worden.
Wat kan helpen, is je kind te betrekken bij het eten. Dat begint al bij het boodschappen doen: bedenk samen wat je gaat eten, laat eventueel tussen twee soorten groente en vlees kiezen en ga het samen kopen. Helpen in de keuken en de tafel mooi laten dekken, helpt ook mee. Zijn je kinderen wat ouder? Laat ze dan zelf een maaltijd maken. Een eenvoudige pasta of het toetje gaat ze zeker lukken!

Smaken verschillen
Baby's weten vanaf hun geboorte al het verschil tussen zoet, zuur en bitter. Ze hebben wel duizenden smaakpapillen, veel meer dan volwassenen. Op je dertigste zijn er namelijk nog maar zo'n tweehonderdvijftig over. Uitgesproken smaken en kruiden worden bij kinderen dus veel beter geproefd. Daarom geven ze vaak de voorkeur aan milde smaken. Scherpe kruiden zijn dus geen goed idee! 

Traktaties
Is je kind jarig? Dan mag er getrakteerd worden! Natuurlijk wil je jouw jarige job iets leuks uitdelen op school. Maak er een activiteit van en duik samen de keuken in om hapjes te maken voor het feestje.
Allerhande heeft genoeg lekkere en verantwoorde recepten voor een kinderfeestje en een gezonde traktatie. Wat dacht je van twisters? Dat zijn pannenkoekjes op een spies met aardbeienjam of wat denk je van kinderbonbons of minipizza’s met groenten? Succes verzekerd!

Knoeien in de keuken
De meeste kinderen zijn gek op bakken en eten. Schort om, handen wassen en aan de slag! Er zijn zo veel leuke bakproducten te koop, denk bijvoorbeeld aan grappige uitsteekvormpjes, versiersnoepjes, mooie cupcakevormpjes en marsepein om te decoreren. Maak eens griezelige schuimspookjes,  vanille-cupcakes of de populaire cakepops. Allerhande laat in een video zien hoe je een handig spuitzakje maakt, waar je kind makkelijk mee kan decoreren! Kijk ook eens op de website van Allerhande kids voor leuke recepten en coole extra's.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.