Pa­prika­mon­sters in een groen­te­dip

Pas op! Deze paprika-octopus monsters zijn gevaarlijk lekker...

(3) waardeer
kindergerecht Pas op! Deze paprika-octopus monsters zijn gevaarlijk lekker... 5 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de ontdooide erwten in een kom. Giet er kokend water over. Laat minimaal 2 min. staan, giet af en laat uitlekken. Doe samen met de roomkaas (houd 1 tl roomkaas per 4 personen achter) in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel.
  2. Maak de paprikamonsters. Snijd alle paprika’s in de breedte doormidden. Snijd de helften zonder steeltjes elk in de lengte in 6 repen. Dit zijn de pootjes van de monsters. De helften met steeltjes zijn de hoofdjes. Verdeel de groene spread over een plat bord. Verdeel de hoofdjes met de steel omhoog over de spread, verdeel de repen paprika als pootjes rondom de hoofdjes.
  3. Bestrooi met de tuinkers. Maak oogjes van de achtergehouden roomkaas en de olijvenringen. Verdeel met een satéprikker stipjes roomkaas op de hoofdjes en plak daar de olijvenringen op.

combinatietip:

Lekker met extra dipgroente zoals komkommer, tomaatjes etc.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Paprikamonsters in een groentedip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­prika­mon­sters in een groen­te­dip

1
1
  • 200 g diepvries tuinerwten

Doe de ontdooide erwten in een kom. Giet er kokend water over. Laat minimaal 2 min. staan, giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 100 g roomkaas

Doe samen met de roomkaas (houd 1 tl roomkaas per 4 personen achter) in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel.

3
3
  • 5 snoeppaprika's

Maak de paprikamonsters. Snijd alle paprika’s in de breedte doormidden.

4
4

Snijd de helften zonder steeltjes elk in de lengte in 6 repen. Dit zijn de pootjes van de monsters. De helften met steeltjes zijn de hoofdjes.

5
5

Verdeel de groene spread over een plat bord. Verdeel de hoofdjes met de steel omhoog over de spread, verdeel de repen paprika als pootjes rondom de hoofdjes.

6
6
  • ½ bakje tuinkers

Bestrooi met de tuinkers.

7
7
  • 10 zwarte olijven in plakjes

Maak oogjes van de achtergehouden roomkaas en de olijvenringen.

8
8

Verdeel met een satéprikker stipjes roomkaas op de hoofdjes en plak daar de olijvenringen op.

combinatietip:

Lekker met extra dipgroente zoals komkommer, tomaatjes etc.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.