Sinterklaaskoekjes
Sinterklaaskoekjes

Sinterklaaskoekjes

Zelf koekjes bakken met Sinterklaas? De beste koekjesrecepten voor pakjesavond op een rij. Van speculaas en pepernoten tot pietenkoekjes en taaitaai.

Gemberkoek-cadeautjes
Gemberkoek-cadeautjes

Gemberkoek-cadeautjes

Ingrediënten

voor 20 porties
  • 1 mespunt zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el gemberpoeder (djahé)
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 185 g patenttarwebloem
  • 70 g ongezouten roomboter
  • 2 el bloemenhoning
  • 1 middelgroot ei
  • 1 doosje schrijfstiften
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • deegroller
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
  2. Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.