
Sinterklaaskoekjes
Zelf koekjes bakken met Sinterklaas? De beste koekjesrecepten voor pakjesavond op een rij. Van speculaas en pepernoten tot pietenkoekjes en taaitaai.

Gemberkoek-cadeautjes maken
Ingrediënten
voor 20 porties- 1 mespunt zout
- ½ tl bakpoeder
- 1 el gemberpoeder (djahé)
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 185 g patenttarwebloem
- 70 g ongezouten roomboter
- 2 el bloemenhoning
- 1 middelgroot ei
- 1 doosje schrijfstiften
Nodig in de keuken
- deegroller
- bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
- Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.