
Ingrediënten
2
sjalotjes
3 cm
verse gemberwortel
1 zakje
verse koriander
1 zakje
verse munt
500 g
lamsboutlapjes à la minute
1
ei
12 stengels
sereh
400 g
pandanrijst
2 eetlepels
groene Thaise currypasta
4 dl
kokosmelk
50 g
geraspte kokos
100 g
gezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en fijn raspen. Steeltjes van verse kruiden snijden. Lamslapjes in stukken snijden. In keukenmachine lamsvlees, sjalotjes, gember en helft van verse kruiden met ei tot fijne massa draaien. Lamsgehakt in 12 porties verdelen. Om elke stengel sereh portie gehakt kneden.
Ovengrill voorverwarmen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In steelpan currypasta met kokosmelk en kokos verwarmen en op zacht vuur beetje laten inkoken. Serehspiesjes onder ovengrill in ca. 15 minuten aan alle zijden goudbruin en gaar grillen. Cashewnoten en rest van verse kruiden grof hakken en door gare rijst mengen. Spiesjes en rijst op serveerschaal leggen, currysaus apart serveren.
algemeenGeen keukenmachine? Neem dan rundergehakt of gebruik lamsburgers.