bewaar
Serehspiesjes met kokoscurry
Serehspiesjes met kokoscurry
bewaar

Serehspiesjes met kokoscurry

40 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

3 cm

verse gemberwortel

1 zakje

verse koriander

1 zakje

verse munt

500 g

lamsboutlapjes à la minute

1

ei

12 stengels

sereh

400 g

pandanrijst

2 eetlepels

groene Thaise currypasta

4 dl

kokosmelk

50 g

geraspte kokos

100 g

gezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en fijn raspen. Steeltjes van verse kruiden snijden. Lamslapjes in stukken snijden. In keukenmachine lamsvlees, sjalotjes, gember en helft van verse kruiden met ei tot fijne massa draaien. Lamsgehakt in 12 porties verdelen. Om elke stengel sereh portie gehakt kneden.

2

Ovengrill voorverwarmen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In steelpan currypasta met kokosmelk en kokos verwarmen en op zacht vuur beetje laten inkoken. Serehspiesjes onder ovengrill in ca. 15 minuten aan alle zijden goudbruin en gaar grillen. Cashewnoten en rest van verse kruiden grof hakken en door gare rijst mengen. Spiesjes en rijst op serveerschaal leggen, currysaus apart serveren.

algemeenGeen keukenmachine? Neem dan rundergehakt of gebruik lamsburgers.