Snelle Thaise pompoensoep met kokosmelk
Pompoensoep maken? Deze variant met gele curry, kokosmelk en koriander is lekker pittig!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 850 g flespompoen
- 1 handsinaasappel
- 250 g winterpeen
- 35 g yellow curry paste (pakje)
- 400 g kokosmelk (blik)
- 400 ml groentebouillon van tablet
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.
- Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.
bereidingstip:
Liever wat meer pit in de soep? Voeg dan het hele pakje currypasta toe.

Snelle thaise pompoensoep
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 913 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Snelle Thaise pompoensoep met kokosmelk
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle Thaise pompoensoep met kokosmelk

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook grof.

- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

- 850 g flespompoen
Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.

Snijd beide helften in blokjes van 2 cm.

- 1 handsinaasappel
- 250 g winterpeen
Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.

- 35 g yellow curry paste
Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui.

- 400 g kokosmelk
- 400 ml groentebouillon van tablet
Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken.

- 15 g verse koriander
Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de koriander grof en strooi over de soep. Bon appétit!
bereidingstip:
Liever wat meer pit in de soep? Voeg dan het hele pakje currypasta toe.