Ui­en­piz­za met ma­kreel

Pizza zonder kaas: het kan! Probeer deze eens, met ui, vis en kappertjes

  • lunch
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(33) waardeer
italiaans lunch Pizza zonder kaas: het kan! Probeer deze eens, met ui, vis en kappertjes 4 personen
3 33

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne halve ringen en de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook 8 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
  2. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Leg de pizzabodems elk op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het uienmengsel erover. Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de vis in stukjes. Verdeel over de pizza's.
  3. Bestrooi met kappertjes en bak ca. 15 min in de oven. verwissel na 8 min. van plaats. Snijd de pizza in punten.

variatietip:

Je kunt de makreel ook vervangen door vegetarische spekreekpjes.

variatietip:

Gebruik eens rode uien in plaats van gewone. Die smaken na het bakken net wat zoeter.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Uienpizza met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­piz­za met ma­kreel

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 4 uien
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne halve ringen en de knoflook in plakjes.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook 8 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

3
3

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

4
4
  • 2 koelverse Italiaanse houtovenpizzabodems

Leg de pizzabodems elk op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Verdeel het uienmengsel over de pizzabodems.

6
6
  • 250 g verse gerookte makreelfilet

Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de vis in stukjes. Verdeel over de pizza's.

7
7
  • 2 el kappertjes

Bestrooi met kappertjes en bak ca. 15 min in de oven. verwissel na 8 min. van plaats.

8
8

Snijd de pizza in punten.

variatietip:

Je kunt de makreel ook vervangen door vegetarische spekreekpjes.

variatietip:

Gebruik eens rode uien in plaats van gewone. Die smaken na het bakken net wat zoeter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.