bewaar
Spitskoolsoep met kalkoen en bonen
Spitskoolsoep met kalkoen en bonen
bewaar

Spitskoolsoep met kalkoen en bonen

Stevige trek? Stevige soep! Met kool, wortel, zwarte bonen en Parmezaanse kaas.

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse bospeen

1

ui

1 teen

knoflook

400 g

spitskool

250 g

kalkoenfilet

2 el

traditionele olijfolie

1

gedroogde laurierblaadjes

400 g

zwarte bonen

1 liter

kippenbouillon in pot

50 g

Parmigiano Reggiano

20 g

verse platte peterselie

Stevige trek? Stevige soep! Met kool, wortel, zwarte bonen en Parmezaanse kaas.

Aan de slag

1

Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel. Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 min. op laag vuur gaar worden. Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof.

3

Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas.

tip

combinatietipLekker met een stuk brood (bijv. boule beurre).