bewaar
Pittige paksoistamppot met zalm
Pittige paksoistamppot met zalm
bewaar

Pittige paksoistamppot met zalm

15 min. bereiden
zeer pittig
200waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

koelverse stamppotaardappelen

1 stuk

roze zalm in blik

1

rode ui

1 struik

paksoi

200 ml

kokosmelk

3 tl

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Maak ondertussen de zalm schoon en verdeel in stukken. Snijd de paksoi in reepjes en snipper de ui. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, ui en zalm erdoor.

3

Breng de stamppot op smaak met de sambal en serveer.

tip

bereidingstipEten er kinderen mee? Laat de sambal dan achterwege en zet het potje sambal apart op tafel.